Vi snakker ofte om optimalisering – men hva er det egentlig?
I ordboka står det at «å optimalisere er å gjøre så god som mulig, å bringe en prosess eller et system til et optimum under de betingelsene som er gitt». Vi bruker optimalisering til annonser og nettsider, for å stadig gjøre de så gode som mulig.
Optimalisering av Facebook-annonser
Når vi lager en kampanje i Business Manager, segmenterer vi til et valgt publikum og starter med å vise dem 3-10 annonser. Her tester vi på for eksempel tekst og bilde, og lar de gå i 5-7 dager for å få et utvalg. Når den innledende fasen er over vil vi se hvilke av annonsene som har gått best hos målgruppen. Da kan vi bruke denne videre, og gjøre den enda bedre – altså optimalisere. Vi kan da eksempelvis teste en annen tekst, en annen knapp eller et annet bilde. Vi bruker altså data om hva som har fungert til å gjøre den enda bedre. Har vi flere målgrupper i samme kampanje tester vi forskjellige innganger. Svært sjelden treffer samme inngang flere målgrupper.

Resultater hentet fra Business Manager
Her har vi laget to annonsesett som vises til samme målgruppe, men forskjellen her er at vi brukt kun eksteriørbilder på den ene, og interiørbilder på den andre. Resultatene viser at det var mest visninger av landingssiden på annonsene med eksteriørbilder (den første raden). Vi ser også at annonsegruppa med interiørbilder var over 1 krone dyrere per resultat. Da kan det være lurt å stoppe denne annonsegruppa og kun vise annonsene med eksteriørbildene.
Optimalisering av Google-annonser
Også Google-annonser trenger optimalisering. Når det gjelder Display-annonser kan vi for eksempel teste ut flere budskap og se hvilke som får flest klikk hvis det er det som er målet. For søkeord-annonser kan vi optimalisere på hvilke søkeord vi bruker, men også hvordan søkeannonsen ser ut. For eksempel fant vi ut at ved å bruke store forbokstaver i hvert ord i headingen, var prisen 50 prosent lavere per klikk enn med små bokstaver.
Optimalisering av nettsider
Vi snakker også om optimalisering når det gjelder nettsider. Da ser vi på faktorer som ytelse, hastighet og innhold. Her er det som regel mye å endre på om en ønsker en best mulig nettside. Dersom en kunde skal ha en kampanje på en egen landingsside kan vi for eksempel A/B-teste dette med to eller tre forskjellige versjoner av siden. Er det for eksempel en landingsside med et skjema, kan man teste med grønn og rød farge på knappen. Finner man ut at konverteringsraten er mye høyere på siden med grønn knapp, kan vi optimalisere kampanjen og resten av nettsiden ved å endre knappene til grønn på tvers av nettsiden.
Trenger du hjelp til annonsering, optimalisering eller A/B testing?
Fyll inn skjemaet, så tar vi kontakt.